HOMEOPATHIE

N.B. Bij grotere problemen raden wij U altijd aan om contact op te nemen met Uw huisarts.


Werking

Om de werking enigzins te kunnen begrijpen, dienen we te weten, dat een ziekte ontstaat, doordat bepaalde schadelijke invloeden, bijvoorbeeld die van bacteriën, op het lichaam inwerken.
Tegen een dergelijke aanval verdedigt het lichaam zich. De verschijnselen van die verdediging zijn onder meer: koorts, braken, hoesten, diarree, enz.

Al jagen juist die verschijnselen schrik aan, het zou veel ernstiger zijn, wanneer zij ontbraken. Dan zou het lichaam zich niet tegen de aanval verweren.

Bij veel allopatische geneesmiddelen gaat het om een rechtstreeks uitschakelen van de aanvallers, zoals bij antibiotica.
Sommige allopatische middelen maken echter wel gebruik van het stimuleren van de afweer door het lichaam zelf, zoals de vaccins tegen bepaalde ziekten.

Het homeopatisch middel doet niets anders dan de natuurlijke afweer van het lichaam stimuleren. Hierdoor kan het lichaam zich tegen de aanval verweren.

Daardoor steunt de homeopathie het natuurlijke genezings proces.

Afleveringsvormen:

We kunnen de homeopatische geneesmiddelen onderverdelen in de volgende groepen:

1. Essences uit verse planten.
2. Tinkturen uit gedroogde planten.
3. Vloeibare verdunningen, die men DILUTIES of POTENTIES noemt.
4.
Verwrijvingen of TRITURATIES.
5. Korrels of GLOBULES.
6. Gekomprimeerde tabletten.
7. Tinkturen en zalven voor uitwendig gebruik.

De grondstoffen van deze geneesmiddelen zijn afkomstig uit planten, dieren en mineralen. De plantaardige en sommige dierlijke stoffen worden zoveel mogelijk in verse toestand met alcohol tot essences en tinkturen verwerkt, terwijl de mineralen en enkele andere stoffen worden afgewreven met melksuiker.


Nemen we als voorbeeld de gewrichten:

Hebt U last van pijnlijke gewrichten, wordt het leven minder leuk. Wij willen graag in beweging blijven en dit liever zonder al te veel pijn. Uw klachten kunt U verminderen door een paar belangrijke maatregelen te nemen, om te beginnen met gezonde voeding. Verder is het van belang in beweging te blijven en oefeningen te doen.
Wanneer U dit kombineert met een doelgericht natuurprodukt, kan dit Uw leven weer meer mobiel maken.

* * * * * * * * * * * * * * * *

In onze zaak vindt U een uitgebreid scala aan natuur geneesmiddelen, tegen allerlei kleinere en grotere ongemakken: om enkele te noemen…

Middelen tegen kriebel in de keel, gezonde luchtwegen, vrijer te ademen, opbouwmiddel voor het beendergstel, inwendige of lichamelijke reiniging, activeren en ondersteunen van het afweersysteem, verlaging van het cholesterolgehalte, natuurlijke stoelgang, overgangsverschijnselen-opvliegers, rustgevend-examenspanning, een goede nachtrust, verhoogde kalkbehoefte, prostaat, ondersteuning lever en gal, bloeddruk, hart en bloedvaten, evenwicht, vermoeidheid en meer…


Wij, van Drogisterij J.F. Scheltinga, staan voor U klaar indien U raad nodig hebt.


Terug naar de vorige pagina.